בעיית היגוי מתמשכת .

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/01/2015 | 10:36 | מאת: מרב

אריאלה שלום, ילדי בן ה-4 נבדק כשהיה בן שנה וחצי ע"י פרופ' פינקלשטיין ז"ל בעיקר עקב חשד לחיך שסוע, ומכיוון שהחיך שלו גבוה מאוד. הפרופ' מצא כי אין חיך שסוע רירי גלוי וכי הסבירות לנסתר היא מועטה אך קיימת. באותו המעמד, הסביר לי כי במידה ותהיה בעייה בדיבור עליי לחזור מכיוון שיש מגוון רחב של בעיות אפשריות. אנו מטופלים מזה זמן מה אצל קלינאית תקשורת בשל הגייה שגויה של האות ל', שנהגית כ-נג', אולם ללא התקדמות ממשית. לפני כשנה חזרנו לביקורת בעקבות המלצתה של קלינאית התקשורת, אולם לא נמצא כל ממצא נוסף ע"י ד"ר יניב אבנר. ישנו קושי גדול בהפרדת הלשון מהלסת (הלשון אינה קשורה) ובטיפול בבעיה. המלצתה היתה לפנות אלייך לביצוע בדיקה ואולי אף קבלת הנחיות איך להמשיך לפעול. בעבר עשינו הפוגה בטיפול על מנת לא ליצור אצל הילד תחושת כישלון, אולם כעת בשל חוסר ההצלחה המתמשך, הילד כבר אינו נוטה לשתף פעולה. אשמח לשמוע דעתך. תודה !

שלום מירב, אני מציעה שתגעו אלי לבדיקה. בדרך כלל כאשר ישנה בעיה בדיבור, אזי במקביל לבדיקה של רופא א.א.ג, קיימת הפניה אלי. נראה לי שבמקרה שלכם קרתה טעות. צרו קשר עם בתיה המזכירה 09-7472700. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

28/01/2015 | 21:24 | מאת: מרב

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה