לסת תחתונה שקועה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

23/01/2015 | 22:40 | מאת: אור

היי, אני בן 21 ומזה תקופה ארוכה יש לי בעיות נשימה שמחריפות ברגע שאני שוכב\ישן. בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה שמקורה באף אבל בימים האחרונים קצת התעמקתי בזה, וקראתי על דום נשימה בזמן שינה ואחד מהאבחנות שלו הוא לסת שקועה. ובאמת יש לי בעיה ביחס של הלסתות, הלסת התחתונה שקועה יותר והמרווח בין הלסת העליונה לתחתונה עומד על 8-10 ס"מ. לכן במהלך שכיבה על הגב ניסיתי לדחוף את הלסת התחתונה קדימה למצב שהיא נמצאת בדיוק תחת הלסת העליונה, ומצב הנשימה שלי השתפר בצורה דרמטית כך שהאוויר זרם בצורה חלקה ולא הרגשתי לחץ או כבדות בזמן הנשימה לעומת כשהלסת שוקעת אחורה. לפי מה שקראתי קיים ניתוח אורתוגנטי לדבר הזה, אבל הבנתי שזה ניתוח מאוד מייגע עם תהליך החלמה לא קצר בכלל. את יכולה לתת לי קצת מידע לגבי סיטואציה כמו אצלי? האם הפתרון הוא רק כירורגי? ואם כן, צריך להרחיב לי את הלסת או שרק להעביר אותו קדימה?

שלום אור, הסיבות לקשיי נשימה הינן מגוונות. לכן אני מצעה לערוך אבחון מקיף. לשם כך עליך בשלב ראשון לפנות לרופא א.א.ג. אתה יכול לפנות לד"ר פיראס קאסם בבית חולים מאיר. לשם כך עליך ליצור קשר עם מזכירות מרפאת א.א.ג 09-7472700. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה