שאלה לגבי ניתוח לתיקון אי ספיקת חיך.

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/10/2014 | 13:40 | מאת: שושי

נכדתי בת 4, אובחנה VCF ודיספרקציה, בעלת היגוי מאד לא ברור, ועיצורים שאינה משמיעה כלל. רופא פלסטי נמנע מלבצע ניתוח מתוכנן, בגלל תוצאת בדיקה של מרי, שבו נמצא כלי דם מרכזי במיקום שמסכן אותה. מה דעתך? יש לציין שהיא בטיפול של קלינאית תיקשורת והיא ילדה נבונה וחמודה שמתקדמת יפה. האם לדעתך אמנם יש לבטל הניתוח? והאם יש סיכוי שהיא תוכל לדבר?

שלום שושי, אכן כאשר בMRI נמצא כי הקרוטים בעמדה מדיאלית יחסית, לא ניתן לבצע ניתוח מתלה לועי.עם הזמן העמדה משתנה לעמדה לטרלית ואז ניתן לנתח. מאידך, בהחלט יש לבצע הערכה מקיפה ולבדוק אילו אפשרויות קיימות כמו למשל פלטה speech bulb וכמובן טיפול בדיבור מתאים. ובהתייחס לנכתדך,באופן יותר ספציפי ואחראי, ניתן ליצור עמי קשר באמצעות האימייל [email protected] בברכת חג שמח, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה