חיך שסוע הפרעת היגוי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

17/06/2014 | 14:06 | מאת: רוזה

שלום, לילדה שלי בת 3 יש ענבל מפוצל כשהיתה תינוקת החלב היה נפלט לה מהאף, היום יש לה הפרעות בהיגוי של האותיות ב ג ד פ וכו.. האם יש לה חיך שסוע? כשקלינאית תקשורת סוגרת לה את יציאת האויר מהאף היא כן מצליחה להגות. ואם כן יש חיך שבוע אני מבינה שאם מנתחים יש אפשרות שיהיה צורך בניתוחים נוספים אחכ כמו לסתות, כיוון שהצלקות מפריעות לגדילה תקנה של הלסתות, עד כמה זה כדאי?

שלום רוזה, על פי האינפורמציה שבהודעתך, נראה לי שלבתך שסע תת רירי בחיך. כדאי בהחלט שילדתך תעבור הערכהה מקיפה הכוללת הערכת דיבור מעמיקה והערכת מנגנון החיך על מנת להחליט על הטיפול המתאים. בסיכומו של דבר סביר להניח שעם התיחסות טיפולית נכונה, הדיבור של בתך יהיה תקין לחלוטין. ברצון רב אעזור. את יכולה לשלוח אלי באמצעות האימייל [email protected]פרטים כולל ת.ז. ואעביר אותם למזכירת מרפאתנו בבית חולים מאיר בכפר סבא. לחלופין את יכולה לשלוח פקס למרפאה שלנו 09-7471617 עם פרטי בתך ולרשום על גבי הפקס "עבור ד"ר אריאלה נחמני. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה