ניתוח חיך ונחירות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

13/03/2014 | 20:38 | מאת: אפרתי

שלום אריאלה אנו מתלבטים לגבי ניתוח מתלה לועי לבננו על רקע שנץ בענבל ושסע תת רירי של החיך הרך. שמעתי כי לעיתים בעקבות ניתוח תיקון חיך הילד מתחיל לנחור. האם נכון? תודה רבה

שלום אפרתי, אם לבנכם דיבור אפי ושיבושי היגוי על רקע שסע תת רירי בחיך, ככל הנראה הוא זקוק לניתוח בחיך. קיימים שני סוגי ניתוחים: אחד מתלה לועי בו נלקח מתלה מדופן אחורית של הלועי והשני ניתוח אשר נקרא intravelar veloplasty שהינו ניתוח בו משחזרים אנטומית את מנח שרירי החיך הרך. כדי למליץ על ניתוח האחד או השני יש צורך בהערכת מנגנון החיך באמצעות הוידאופלורוסקופיה, האנדוסקופיה, הצפלומטריה ובעיקר הערכת הדיבור. ברצון אעזור לכם. שלחו אלי לאימייל הפרטי שלי [email protected] את פרטי ילדכם ואוכל לזמן אתכם למרפאתנו בבית חולים מאיר בכפר סבא. אם ילדכם כבר עבר את הערכת מנגנון החיך אוכל להזמינכם ולדון עמכם, שוב בניתוח ובכל הכרוך בו. בברכת פורים שמח, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה