אי ספיקת חיך לאחר ניתוח אנדואיד

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

19/02/2014 | 17:53 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן השנה וחצי נותח לפני שבוע וחצי להסרת שקד שלישי. לאחר הניתוח המעדן והמים שהוא אכל ושתה נשפכו לו מהאף. הרופא שניתח הגדיר את זה כאי ספיקת חיך ואמר שזה יסתדר לבד. בימים האחרונים היה שיפור ניכר. היום חזר לגן ושוב יש התדרדרות. האם זו תופעה מוכרת? כמה זמן יש להמתין על להיעלמותה של התופעה?

שלום רב, אכן לאחר כריתת שקד שלישי תיתכן בריחת נוזלים מהאף או/ו דיבור אפי. לרוב התופעה חולפת עד 3-6 חודשים לאחר הניתוח. אם התופעה של בריחת נוזלים, דרך האף, מלווה גם בדיבור אפי, מומלץ לגשת לקלינאית תקשורת כבר בשלב זה שלאחר הניתוח. אם קיימת רק בריחת נוזלים מהאף שאינה חולפת לאחר תקופה של מספר החודשים שצויין לעיל, רצוי לפנות לרופא המנתח. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני בברכה, אריאלה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה