בעיית הצטלקות לאחר ניתוח שפה שסועה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/12/2013 | 12:32 | מאת: טלי

שלום רב, הבן שלי היום בן 3.5 שנים. עבר ניתוח לתיקון שפה שסועה בגיל 3 חודשים. לאחר הניתוח ככל הנראה בגלל בעיה של הצטלקות לא טובה הצלקת התכווצה, משכה את השפה למעלה ונכנסה לתוך הנחיר (המנותח גם הוא) וסתמה אותו לגמרי, כך שמגיל 3 חודשים הוא עם נחיר אחד בלבד, מה שכמובן מביא איתו בעיות נשימה ומחלות רבות הקשורות בכך. לפני כחצי שנה הוא עבר ניתוח לתיקון במהלכו פתח לו הרופא גם את הנחיר ומאז הוא עם התקן מיוחד (מאולתר) בתוך הנחיר כדי למנוע סגירתו שוב. בימים האחרונים החלה, ככל הנראה, בצקת בנחיר עם ההתקן. הנחיר אדום מאוד ונפוח מבחוץ ומבפנים וכל נגיעה באזור גורמת לו לדימום קל ולכאבים נוראים ולכן כרגע הוא ללא ההתקן המיוחד הזה ואני חוששת שהנחיר יסגר שוב! מה לעשות??? אני אובדת עצות ואני מרגישה כל כך רע שהילד שלי צריך לסבול כלכך גם חצי שנה לאחר הניתוח שקיווינו שיפתור את הבעיה... אשמח לקבל כל תשובה או עצה תודה טלי

שלום טלי, את יכולה להגיע מחר יום ה' למרפאת חיך שסוע בבית חולים מאיר. צרי עמי קשר מחר בבקר בסביבות השעה 0800 כדי שאתאם עם מזכירות המרפאה. הנייד שלי 054-7604385. אם איני עונה השאירי הודעה כתובה (מסרון). ברצון רב אעזור לך. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה