סיכון לילד עם חיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/11/2013 | 18:40 | מאת: אלון

ד"ר נחמני שלום רב. שמי אלון בן 25 ונולדתי עם חיך ושפה שסועים. אצלי במשפחה המורחבת אין עוד כמוני אולם קיימים שניים במשפחה הרחוקה (במשפחות של האחים של הסבא רבא). לא מזמן התחתנתי ומתחילה להטריד אותי המחשבה לגבי הסיכון שיוולד לי ילד עם מום כמו שלי (קראתי מאמר שמדבר על סיכון של חמישים אחוזים) רציתי לדעת אם באמת נכון הדבר ואשמח לשמוע את דעתך בעניין. תודה רבה. אלון.

שלום אלון, אכן אם אתה נולדת עם חיך ושפה שסועים אזי הסיכוי לצאצאים עם שסע בשפה עם או בלי החיך גדל אצלך. חיך התורשה של חיךושפה שסועים הינה מולטיפקטוריאלית. היינו, מושפעת מגורמים גנטיים וגורמים סביבתיים. בכל מקרה, כדאי לך ולבת זוגתך לפנות לגנטיקאי. הים התחום של גנטיקה מאוד התפתח. אני ממליצה על פרופ' מוטי שוחט. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה