רירית מודלקת ומדממת

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/01/2013 | 14:01 | מאת: דוד

שלום סובל כבר שנים מבעיות באף, נזלת, הפרשות, ומדי פעם דימומים. יש לי סטיית מחיצה (אך לדברי רופא מומחה היא לא זו שמפריעה למעבר האוויר), וקונכיות שמתנפחות בחלק מהיום, ובעיקר בשכיבה. השתמשתי קבוע בתרסיס סטרואידי, אך לא עזר לגמרי. מאחר וההפרשות נמשכות והרירית מודלקת ופריכה ויש דימומים, הרופא המליץ להפסיק כל טיפול באף למשך חודש, ולאחר מכן במידה ונמשך לשקול ביופסיה. האם סטיית מחיצה שלא בהכרח הגורם הישיר להפרעה במעבר האוויר (אם למשל אשתמש באוטריווין זה יפתח את האף, מה שלכאורה מעיד שהבעיה היא בקונכיות), יכולה לגרום לתופעות דלעיל או שאין קשר ? איך מבצעים ביופסיה ? והאם הרדמה מקומית ? ומה יכולים לגלות בביופסיה שיכול לעזור ? תודה

06/01/2013 | 22:09 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, קשה להביע דיעה מבלי לבדוק אותך. אינני יודע באם ביופסיה אכן נחוצה ואם כן ביופסיה, אז של איזה חלק באף. יתכן וקונכיות האף הו הבעיה העיקרית. אך במידה והמחיצה סוטה ומנתחים, הרי שגם מיישרים אותה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין י

07/01/2013 | 21:09 | מאת: דוד

האם הסרת הקונכיות תפתור את הבעיה ? קראתי על כך שלאחר הסרת קונכיות יש יותר יובש באף מלפני כן. במקרה שלי שיש לי יובש משמעותי וריריות מודלקות, האם עדיין זה הפתרון ? בהנחה ויעשו ביופסיה, מה זה יכול להוסיף מעבר למה שרואים בעין ? אם יש דלקת כרונית, זה המצב.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה