האם יש קשר בין חושך מוחלט לשינה בריאה?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

22/12/2012 | 12:52 | מאת: קהיל

גדלתי על הסברה שחושך מוחלט גורם לשינה טובה ועמוקה בהכנה נכונה של הגוף וסביבה מותאמת לשינה. למשל, שהמלטונין נוצר בחושך וכמותו תלויה בחושך מוחלט. מצד שני, כשחפשתי מחקרים לתמוך בטענה זאת, לא מצאתי כלום, למעט כתבות במדורי בריאות שבעיתונים. שאלתי היא, האם הסברה שגדלתי עליה היא מיתוס או שלא חפשתי טוב?

22/12/2012 | 14:41 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, עקרונית הדבר נכון ושינה בחשיכה עדיפה. בעלי חיים וצמחים הנחשפים לאור מצמיד מראים שינוי בשעון הביולוגי שלהם. אך בבני אדם הדבר שונה אינדיווידואלית. רבים כאשר עוצמים את העיניים ישנים היטב גם באור.אחרים זקוקים לסביבה חשוכה. תאורה עזה בסביבה במשך כל היום יכולה לגרום נזק ומי שסובל מנדודי שינה אכן זקוק לחשיכה הרבה יותר מאחרים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה