ריח פה כתוצאה מחיידיקים על הלשון

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/11/2012 | 09:36 | מאת: ליאור

פרופ' פינקלשטיין, הייתי אצלך לפני מספר שנים ולאחר בדיקה אבחנת כי מקור הריח הוא ככל הנראה מהלשון ופחות מהשקדים. בזמנו לאחר בדיקתי התלבטת לגבי הנחיצות שלי לטיפול בליזר בלשון. רציתי לדעת האם חלה התפתחות בתחום בשנים האחרונות והאם הטיפול באמצעות לייזר בלשון כבר עבר אישור של ועדת הלסינקי והאם מניסיונך הוא יעיל. בנוסף המלצת לי בזמנו ליטול מטרוג'יל שאכן עזר מאד בהתחלה אולם לאחר פרק זמן הוא הפסיק להשפיע (ככל הנראה החיידיקים כבר פתחו עמידות). האם יש תרופה נוספת אשרא עשויה להועיל כמו המטרוג'יל? תודה מראש.

01/12/2012 | 00:09 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אכן בהחלט יש מה להציע במקרים כשלך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

10/12/2012 | 11:53 | מאת: ליאור

תודה על התשובה. האם בנסיבות שתארתי הפתרון הוא תרופתי (למעט מטרוג'יל) או שיש לבצע את הטיפול בלייזר בלשון

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה