שסע בחיך ונוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

19/11/2012 | 21:20 | מאת: יקיר

שלום רב, הבנתי שלילדים עם שסע בחיך יש סיכוי גדול יותר לסבול מדלקות ונוזלים באוזניים עקב אנומליה כלשהי של תעלת השמע. אני מודע לכך שחסימה של תעלה זו יוצרת לחץ שלילי באוזן התיכונה ומעודדת עקב כך הצטברות של נוזלים. מה שמעניין אותי זה כיצד עצם נוכחותו של שסע בחיך משפיע על תעלת השמע. בתודה מראש, יקיר

19/11/2012 | 23:36 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, התשובה מורכבת ועדיין רב הנסתר על הנגלה.השריר שפותח את החצוצרות הוא חלק משרירי החיך ויכול להיות פגום. כמו כן גם סחוס החצוצרות. אורכן וזויותיהן שונות לעיתים במקרים אלו. הן סמוכות לחיך ומבחינת התפתחותן בעובר קרובות לחיך ומושפעות מהפגם שבהתפתחותו. אפשר לדון בנושא זה רבות. מה שחשוב, שבסופו של דבר במרבית המקרים מחלת האוזן חולפת. עם זאת כאשר השסע הוא חלק מתסמונות מסויימות הפגיעה בחצוצרות קשה יותר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

20/11/2012 | 07:19 | מאת: יקיר

תודה רבה עבור התגובה המהירה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה