שסע בחיך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/11/2012 | 16:10 | מאת: אלמוני

שלום רב, 1. האם לשסע תת רירי ברקמות הרכות העמוקות עלול להיות משמעות רפואית (דיבור, בליעה וכו') 2. האם לשסע בענבל עלול להיות משמעות רפואית (דיבור, בליעה וכו')

16/11/2012 | 06:59 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, שסע תת-רירי יכול בכ-30% מהמקרים לגרום לאי-ספיקת חיך, כלומר לדיבור אפי. ענבל מפוצל בחלק מהמקרים הינו חלק ממום חיך ואז יכול לגרום לדיבור אפי. כך או כך הם יכולים בינקות לגרום לקשיי בליעה ויכולים גם להיות חלק מתסמונת קרניופציאלית, כלומר חלק מצרוף מומים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/11/2012 | 12:03 | מאת: אלמוני

תודה רבה, האם שסע קטן בחיך הרך גם כן עלול במקרים מסוימים לגרום לבעיות דיבור? האם יכולות לנבוע בעיות נוספות בגלל שסע קטן בחיך הרך? תודה רבה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה