שפה שסועה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/11/2012 | 19:35 | מאת: תמי

בתי נמצאת בשבוע ה-17 להריון. בסקירת מערכות מוקדמת התגלה שלעובר יש שפה שסועה. לאחר בדיקות נוספות של צוות מומחים נקבע שב-90% אין לעובר שסע בחיך.שאלתי היא: כיצד ניתן לדעת בוודאות שאכן אין שסע בחיך? שמענו שאפשר לעשות בדיקת MRI, אולם רק בשבוע מאוחר יותר.בתי נמצאת במצב נפשי קשה מאז הובהרו לה תוצאות הבדיקה ושוקלת הפסקת הריון באם קיימת בעיה בחיך. לעומת זאת, עם שפה שסועה היא תמשיך את ההריון. האם יש אפשרות בשלב זה לדעת בוודאות של 100% שאין בעיה בחיך?

שלום תמי, רצוי לערוך את סקירת המערכות אצל מומחה. פרופ' טפר מומחה בתחום. הוא יכול להתייחס לשסע גם מבחינת חומרתו. בכל מקרה אשמח לשוחח עם בתך כדי שתגיע להחלטות מתוך ידע והבנה. ניתן ליצור עמי קשר באמצעות האימייל [email protected] ולהפגש עמי בבית חולים מאיר במרפאה לחיך שסוע. בברכת יום טוב, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה