כריתת שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

16/10/2012 | 22:14 | מאת: שרית

בחור כבן 30 מועמד בקרוב לניתוח יישור עצם בתוך האף, סינוסים ואיני מבינה מדוע גם הרופא המליץ לעקור לו את השקדים. הבחור התלונן על שנודף ממנו ריח רע, (לאחרונה זה קצת פחת) אך מדוע לעקור, האם אין לשקדים תפקיד חשוב לגוף? תודה רבה.

17/10/2012 | 00:58 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השקדים אינם תורמים דבר חיובי. הם יכולים שלא להזיק והם יכולים לגרום למגוון רחב מאד של מחלות ואפילו גם קשות מאד. כרות שקדים מוגן בפני מחלות רבות היכולות להיגרם ע"י השקדים. אין כל מחלה היכולה לעומת זאת להיגרם עקב כריתתם. ככל הנראה הוא סובל מריח-פה בואש הנגרם עקב חיידקים המשגשגים בשקדים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה