שאלה לפרופ' יהודה פינקלשטיין

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/10/2012 | 15:25 | מאת: הרן

פרופ' יהודה פינקלשטיין שלום, מעוניינת לדעת, במצבים של חך שסוע, מה הסטטיסטיקות אומרות לגבי בעיות נשימה, האם יש בעיות נשימה רבות מהרגיל, אם כן, באילו אחוזים, האם מדובר בבעיות נשימה שקשורות ישירות לאכילה, הווה אומר מזון שמגיע לריאות במקום למערכת העיכול או בעיות נשימה מסוג אחר, אם מסוג אחר - איזה סוגים? אני צפויה ללדת תינוקת עם שפה שסועה וחשד לחך שסוע ורוצה לדעת לאילו תרחישים אפשריים להערך, אשמח לקבל פירוט כמה שיותר מלא וגם הפניות למחקרים במידה ויש, המון תודה מראש, הרן.

17/10/2012 | 00:52 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, חיך שסוע איננו גורם להפרעות נשימה. אך לעיתים החיך השסוע הוא רק חלק מתסמונת. תסמונת היא צבר של ליקויים בעל כותרת ידועה. יש תסמונות הכוללות ליקויים מבניים הגורמים להפרעות נשימה. את זקוקה להדרכה והכנה מקצועיים כפי שכל אם שעומדת ללדת ילד עם שפה וחיך שסועים צריכה לקבל.אאת צריכה להיפגש עם ד"ר אריאלה נחמני, קלינאית התקשורת. פקס: 09-7471617, דוא"ל: [email protected] בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

17/10/2012 | 09:27 | מאת: הרן

פרופסור פינקלשטין תודה רבה על התשובה, שאלה נוספת ברשותך - אותן התסמונות עליהן אתה מדבר ניתנות לשלילה בבדיקות הגנטיות (עשינו גם צ'יפ) ובסקירות (לסת נסוגה וכיוצ"ב) או שישנן תסמונות שניתן לגלותן רק לאחר הלידה? תודה והמשך יום טוב.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה