טכנולוגית Coblation פלסמה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/03/2012 | 21:22 | מאת: יעל

שלום אודה לך על ההסבר לגבי השיטה הנ"ל בטיפול באטימות האף (לא ברור אם זה על רקע אלרגי או דלקתי) שלא התרפאה בטיפול תרופתי אלרגי/דלקתי. (ייתכן ויש גם סטית מחיצה). קראתי על כך שלריריות האף יש תפקיד פיזיולוגי חשוב, וששיטת הפלסמה פוגעת הכי פחות בריריות, וגם לא גורמת לדימומים. א. האם זו השיטה היעילה והפחות טראומתית להקטנת הקונכיות? ב. האם יש חשש להגדלת הקונכיות בעתיד יותר מאשר בשיטות האחרות ? ג. אלו עוד שיטות קיימות ? ניתוח ? גלי רדיו ? ד. האם שיטת הפלסמה מוכרת בסל הבריאות ? ה. וכן האם מיד לאחר הטיפול ניתן לנשום מהאף ולהרגיש שיפור מהמצב שלפני הטיפול ? מודה מראש על ההסבר והעזרה.

28/03/2012 | 20:15 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, טכניקת הקובליישן איננה מתאימה לניתוחי אף. לריריות חשיבות אך שטח ריריות האף רב ביותר ולכן ניתן לכרות קונכיות למשל ללא כל בעיה. לגבי הקונכית, הטכניקה האידיאלית היא כריתה מהן בטכניקה אנדוסקופית. אם נעשה נכונה לא תהיה גדילה מחדש. לאחר הניתוח יש תקופת החלמה שרק לאחריה ניתן להנות מנשימת האף. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

28/03/2012 | 21:34 | מאת: יעל

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה