מחיצת אף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/03/2012 | 17:01 | מאת: אורח

שלום אלו שיטות ניתוחיות יש לתיקון סטיית מחיצת האף ? האם שיטת פלסמה (קובליישן) קשורה גם למחיצה ? האם ניתוח מחיצה מחייב טמפונים או שיש שיטות ללא טמפונים ?(מה שיאפשר קצת נשימה מהאף גם אחרי הניתוח) שמעתי שיש שיטה עם קיבוע פלסטיק במקום טמפונים, או טמפונים עם מעבר אוויר בתוכם. והאם בכל השיטות יש כיסוי של קופות החולים ? וכן לגבי ההרדמה, האם עושים את זה בהרדמה מלאה או חלקית ?

27/03/2012 | 18:35 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ניתוח מחיצת אף לא ניתן לביצוע באמצעות קובליישן. ניתוח המחיצה ובכלל ניתוחי האף ניתנים לביצוע באופן אלגנטי ללא כל צורך בטמפונים או תחליפיהם. ההרדמה המומלצת היא כללית. ניתן לביצוע בכיסוי קופת חולים-מובן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/03/2012 | 21:02 | מאת: אורח

מה תפקיד הטמפונים בדרך כלל ? למנוע דימום ? להחזיק את המחיצה שלא תזוז ? כשמבצעים ניתוח וללא הכנסת טמפונים לאחר מכן, מה עוצר את הדימום ? והאם אפשר לנשום מהאף מיד לאחר הניתוח ? ולגבי קובליישן, אני מניח שירצו גם להקטין את הקונכיות, האם ניתן לשלב ביניהם ? קובליישן מתבצע בכל בתי החולים ?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה