אף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

22/03/2012 | 22:39 | מאת: דן

שלום בחור בשנות השלושים, סובל מזה שנים מתופעות (נזלת, אף סתום, גירוד בעיניים ובלוע) שקשורות ככל הנראה משילוב של בעיות אלרגיה/דלקת (לא חיידקית) ואולי גם משהו מבני. אבל הבעיה העיקרית זה הנשימה מהאף, ובשכיבה זה מתגבר, כך שמפריע לשינה. ידועה אלרגיה למספר צמחים. וכנראה גם שינויי מזג אויר וכדומה משפיעים מיידית. אך לאחרונה התופעה די כרונית ומפריעה לנשימה בשינה. במשך השנים מדי פעם השתמשתי באוטריווין (הנזק ידוע) ובתרסיסים סטרואידים, גם זריקות וכדורים, אך התוצאה שעל אף שגמלתי את עצמי מאוטריווין במשך למעלה מחודשיים , לא חל שיפור. יש לי מחיצת אף קמורה (לא משהו חדש), אבל זה לא משהו חדש, וכן יובש משמעותי בריריות האף. ברצוני לשאול : 1. האם יש קשר לבעיית מחיצת האף, שהרי לא תמיד היא הפריעה, וכן אם זו בעיה מבנית אז גם האוטריווין לא היה פותח את האף ? 2. ככל הנראה אין מנוס מהתערבות כלשהו לגבי הגודש בריריות האף, האם התערבות כירורגית כלשהי תפתור את הבעיה גם אם יש אפשרות שהמקור הוא אלרגי ? 3. אותה שאלה במקרה שמדובר בדלקת כרונית באף. וכן האם יכול להיות קשר לכך שיש לי דלקות בכמה פרקים בגוף ? 4. מה הסיבה שבשכיבה אטימות האף מתגברת ? תודה רבה על העזרה.

24/03/2012 | 10:48 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אטימות אף כרונית ניתנת לפתרון באמצעות ניתוח. אין בנמצא טיפול שמרני-כלומר תרופתי לבעיה זו. אטימות אף בשכיבה יכולה להיגרם עקב התנפחות קונכיות האף או עקבתמט החיך. ניתן להציע לך טיפול מתאים לאחר בדיקתך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה