רגישות לטון בס

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

11/03/2012 | 15:25 | מאת: דורון

שלום פרופסור, בזמן האחרון, אולי כמה שנים, שאני חש מן רגישות יתרה לטונים של בס או טונים נמוכים בדיבור של אנשים. זה גורם לי לאבד סבלנות ושזה קצת מוציא אותי משלוותי. בנוסף אני חש שיש ירידה בשמיעה שלי או לפחות בהבנת אנשים. הם יכולים לשוחח איתי ופתאום הדיבור שלהם ישמע כמו ג'יבריש. יש לי חיך ושפה שסועה, אני כבר בן 32. עברתי מספר ניתוחים ובקרוב אעבור אצלכם ניתוח נוסף בחיך האחורית. תהיתי אם יכול להיות קשר בין בעיות שמיעה ומום של החיך שסוע? וקשר בין בעיות שמיעה לאיכות דיבור? תודהג

11/03/2012 | 23:23 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, סביר להניח שאין בעייתך זו קשורה לחיך השסוע.עם זאת יש לברר את הנושא. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה