קשר בין חישוב חשבוני לתסמונת חל"פ

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/02/2012 | 16:48 | מאת: עופר

בני בן 11 ואובחן בתסמונת חל"פ ועבר את כל הבדיקות והטיפולים הכרוכים, כולל במרפאתכם. הבעיה היחידה החוזרת על עצמה היא חוסר יכולת להתמודד עם בעיות חשבון פשוטות, כאילו בכל פעם הוא מבצע את התרגיל החשבונאי מחדש. אציין שאין לו בעיות מיוחדות בכל הקשור לנושאי זיכרון מילולי (כגון בתחום הספרות, מדעים וכ' ) ויכולת הקליטה שלו טובה בשאר הנושאים. שאלתי האם ידוע על קשר בין תסמונת חל"פ לבעיות קלקולציה או זיכרון חשבונאי ואם כן האם קיימים מומחים לטיפול בנושא זה? תודה

20/02/2012 | 23:12 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, את השאלה הזו מן הראוי להפנות לפרופ' דורון גוטהלף וצוותו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה