צרידות כתוצאה מרפלוקס

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

18/01/2012 | 13:43 | מאת: רמי

שאלתי היא בנוגע לצרידות כתוצאה מרפלוקס, 1) תוכל בבקשה לייעץ לגבי תזונה ובכלל. 2) תוך כמה זמן אני אמור להרגיש שינוי? תודה רבה, רמי

18/01/2012 | 21:30 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, צרידות הנגרמת עקב רפלוקס קיימת אך איננה כ"כ שכיחה. במקרים רבים עקב תפיחות ואודם של החלק האחורי שבגרון נטען בטעות שהסיבה לצרידות היא רםפלוקס. בפועל אין זה כך והממצאים הללו הם תוצאה של הפקה קולית שגויה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/01/2012 | 09:01 | מאת: רמי

שלום, הצרידות כתוצאה מרפלוקס אובחנה לי אחרי בדיקת סטרובוסקופיה דרך הפה עם סיב קשיח. מצאו לי מייתרים ייבשים ואדומים ואזור שהוא רגיש. שללו ממצאים כגון פוליפים וציסטות. מהן המלצותך בעיניין? תודה רבה.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה