שאלה על ריח פה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

08/01/2012 | 18:42 | מאת: רועי

הייתי מעוניין לדעת איך היית נוהג במקרה הבא: בנושא ריח פה לאחר בדיקות אצל מספר רופאים אלו הממצאים: 1.דריפ פוסט אפי שיורד כלפי הגרון-בעיה שכרגע לא נמצא לה פתרון(מלבד קורטיזון בזריקה) 2.מצד שני,שקדים קריפטיות שלטענת הרופא ללא מושבת חיידקים בתוכן. 1.השאלה שלי,איך תנהג במקרה שקיימת ליחה בלתי פתירה .האם עדיין יש ערך לאיוד השקדים? 2.האם לדעתך קיימת אפשרות לאייד בלייזר גם את הרקמה שאפשר לצפות בה כאשר פותחים את הפה-כלומר הרקמה האחורית בגרון(שעליה בדרך כלל אני רואה את הליחה יורד מהאף). אשמח מאוד אם תענה לי המון תודה

08/01/2012 | 21:21 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, דלף אחור-אפי איננו קשור לריח-פה.יש לאבחן את סיבתו ולטפל בדבר עקב המטרד שבתופעה. יש לאבחן את מקור ריח-הפה ולטפל בו בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

08/01/2012 | 21:32 | מאת: רועי

כשקיבלתי דיפרוספן הפסיקו הליחות ויחד איתם הריח. כך ששוב אני מנסה להבין האם איוד שקדים יהיה יעיל במקרה שהליחה כן נמשכת?כרגע חמישה רופאים לא מצאו להפתרון,אז אני מנסה להבין האם איוד השקדים זה הימור טוב למניעת הריח לפחות?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה