חיך שסוע ותכנון הריון

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

10/12/2011 | 08:32 | מאת: משה

זוג בני 40 מירושלים עם 2 ילדים,ילד אחד בריא לחלוטין וילד שני היום בן 10 שנים שנולד עם חיך שסוע (ללא שפה) ואין לו כל בעיה רפואית אחרת. נבדק קריוטיפ בעבר ובדיקה גנטית וזה לא גנטי. האישה בהריון סבלה מסכרת הריונית קלה . גם האישה וגם הגבר מקבלים היום סימבסטטין לכולסטרול והגבר קיבלת טיפול בתוסף טסטוסטרון ע"י זריקת נבידו לפני חודש כתוצאה מחוסר רב. האם צריך לשקול להפסיק זאת? בנוסף, אני זוכר שאמרו בעבר שצריך לקחת חומצה פולית במינון גבוה ומיוחד לפני תכנון הריון נוסף. אשמח לדעת מהו המינון והאם זה סוג מסויים של חומצה פולית(אולי טבעית).? האם יש משהו בנוסף לחומצה פולית שצריך לקחת ע"מ להקטין את הסיכון שזה יקרה שוב? מה הסיכוי שזה יחזור שוב והאם יש קשר אם זה יהיה בן או בת? אנו הזמנו תור לרופא גנטי אך כל זה יקרה רק עוד חודשיים ועד אז אם צריך לקחת משהו ואם יש משהו נוסף שצריך לדעת/לעשות אשמח אם תעשירו אותי במידע. תודה לכם

שלום משה, אםהמשפחה עברה יעוץ גנט, בעקבות לידת הבן עם החיך השסוע,ולא נמצאה סיבה גנטית למום, אזי אין משמעותלמין הילוד בהתייחס להשנות המום. חומצה פולית חשוב לכל אישה לקחת טרם ובתקופה מסויימת בתחילת ההריון. המינון והעיתוי טרם ההריון וגם המלצות בעיניין הטיפולים הנוספים שציינת, הינם בהמלצת רופא הנשים המומחה במילדות. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה