מאמץ בדיבור

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/09/2011 | 09:50 | מאת: מירי

שלום, בני בן ה3.10 סובל מקושי בדיבור, עד עתה חשבנו שהבעיה מסתכמת בטעויות הגיה נפוצות מחליף "ק" ב"ט" וכו' טופלנו במשך חדשיים אצל קלינאיתתקשורת , הילד מסוגל לתקן את הטעויות אם מעירים לו. אני כאמו והגננת שמותלב כי באחרונה הילד מאוד מאוד מתאמץ לדבר כאילו שיש לו איזה סרבול בחלל הפה, הוא גם קצת צרוד, הקלינאית אומרת שזה ישתחרר עם הזמן, אך אני לא שקטה, אצל מי נבדקים במצב כזה?

שלום רב מירי, השיבוש שאת מתארת אצל בנך הינו תהליך פונולוגי אותו אמור בנך לדכא בתקופת הזמן הקרובה ועל פי האסטרטגיות אותן קבל על ידי קלינאית התקשורת. יתכן והמאמץ והסרסול הינם על רקע חוסר הבשלות (אשר ככל הנראה תגיע) להפיק את הצלילים כראוי. אני הייתי נותנת לבנך עוד זמן מבלי ללחוץ עליו ופועלת על פי הנחיות קלינאית התקשורת שטפלה בו. במידה ובטווח שלושת החודשים הבאים בנך עדיין ישבש את העיצורים הללו, אשמח לעזור. אינני חושבת שיש מקום לגאגה, בשלב זה. בברכת שנה טובה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה