שאלה בקשר להפרעת דיבור

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/09/2011 | 21:08 | מאת: רני

יש לי 2 שאלות, אשמח אם תוכלו לענות עליהם: 1) עד איזה גיל אפשר עדיין להיות מטופל אצל קלינאית תקשורת ולקבל תוצאות אפקטיביות? 2)יש לי בעיה של עיצור האות S, כל מה שכולל בתוכו את האות סי"ן, צ"די, סמ"ך וכו'... אני מאמין שאת יודעת על מה אני מדבר, יוצא לי מין הפרעת דיבור רק באותיות שכוללות את הצליל S, עד איזה גיל ניתן לטפל בזה ואשמח לדעת איך קוראים לזה ואיפה ניתן לטפל בזה במידה וניתן.

שלום רני, על מנת שאוכל להשיב על שאלתך עלי לבדוק אותך ולנתח את מאפייני הדיבור ולנסות לגלות את הגורמים להם או גורמים המחמרים אותם.ללא אבחון ועריכת אינטגרציה נכונה לא ניתן לפתור את הבעיה של שיבוש ה-/s/. מכיון ואינני יודעת על פי התאור שלך את האפיון של השיבוש, לא אוכל לתת שם להפרעה למעט "שיבוש השורקות". בברכת שנה טובה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה