חיך שסוע, תסמונות נלוות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/09/2011 | 10:21 | מאת: פאטמה

שלום רב אני בהריון , ונמצא בסקירה המאוחרת שהעובר סובל מחיך ושפה שסועים , ובבית החולים סיפרו לי על הפרעה נלווית ששמה הוא 22Q11 , ברצוני לקבל מידע לגבי אחוז הסבירות לתסמונת הנלווית , תודה רבה

04/09/2011 | 21:32 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, תסמונת זו בד"כ כוללת מומים של החיך הרך ולא מומי שפה וחיך. כך שבמקרה זה אומנם גם תסמונת זו אפשרית אך הסבירות לכך גבוהה. נושא הייעוץ הטרום-לידתי הוא מורכב מאד ואין אינטרנט המקום המתאים לכך. שלחו את פרטי הבעיה לפקס: 09-7471617 ואז תקבלו הזמנה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה