בלבול בהמלצות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/07/2011 | 18:06 | מאת: לילי

הילד שלי נוח ונושם בפה פתוח. רופא אחד המליץ על הסרת שקדים כי הם מוגדלים והסרת שקד שלישי. חוות דעת של רופא נוסף המליץ על תרסיס לנסות להקטין את השקדים ואז לנתח להוריד את השקד השלישי. האם לא עדיף בכל מקרה להסיר את השקדים אם הם מוגדלים או שהם יקטנו עם הגיל? איך אני מחליטה החלטה כזו, אין רופא שיגיד אותו דבר כמו רופא אחר???

24/07/2011 | 22:36 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הקטנת שקדים איננה פעולה הגיונית מבחינת הפציינט. אם כבר מבצעים ניתוח מן הראוי להסיר את השקדים בשלמותם. כך הילד פטור ממחלות רבות הנגרמות ע"י השקדים. חשוב להבין שגם רקמת שקדים מועטת יכולה לגרום לתחלואה כמו שקדים שלמים. הייתי ממליץ לפנות לניתוח רק למי שמציע ניתוח כריתת השקדים בשלמותם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

24/07/2011 | 22:36 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הקטנת שקדים איננה פעולה הגיונית מבחינת הפציינט. אם כבר מבצעים ניתוח מן הראוי להסיר את השקדים בשלמותם. כך הילד פטור ממחלות רבות הנגרמות ע"י השקדים. חשוב להבין שגם רקמת שקדים מועטת יכולה לגרום לתחלואה כמו שקדים שלמים. הייתי ממליץ לפנות לניתוח רק למי שמציע ניתוח כריתת השקדים בשלמותם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה