ניתוח שני לחיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/07/2011 | 16:24 | מאת: פולק

שלום רב, אני בת 31 וכאשר הייתי בת 3 עברתי ניתוח חיך שסוע. לאחרונה, (בשנים האחרונות) כאשר אני מקיאה ,(מסיבות של וירוס בטן וכו) אני מקיאה גם מהאף ולא רק מהפה ולאחר מכן סובלת מריחות רעים אשר מנטרלים אותי מאכילה מלבד אורז.. הייתי אצל דר הראל אשר ניתח אותי לפני שנים רבות והוא התבונן וראה כי החיך קצר מדי ולכן אין מחיצות ואמר שיש צורך בחזרה על הניתוח. אני חברת מכבי ומעוניינת לדעת אצל מי אני יכולה לעבור ניתוח שכזה. תודה מראש

15/07/2011 | 08:39 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, תפקוד החיך הוא נושא מורכב מאד ובודאי שלא ניתן במבט מבעד לפה להעריך את תפקודו. המושג "חיך קצר" היה מקובל בעבר הרחוק ואין לו משמעות מאחר ומדובר בשסתום תלת-ממדי שכלל אין לצפות בו מבעד לפה. את יכולה להגיע להערכה מתאימה וכל טיפול אשר יהיה בו צורך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה