חיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

07/07/2011 | 13:08 | מאת: הילה

שלום, אני בת 19 ונולדתי עם חיך שסוע. מכיוון שהשסע לא היה רציני ההורים שלי וויתרו על ניתוח ובמשך המון שנים טופלתי אצל קלינאיות תקשורת. ההשפעה העיקרית של החיך השסוע הייתה הדיבור שלא היה ברור בכלל. היום הדיבור שלי הרבה יותר טוב אבל זה עדיין מפריע לי בחיי היומיום. הייתי רוצה לדעת אם בתור אדם מבוגר ניתן לעבור ניתוח כי עד עכשיו שמעתי על ניותחים בקרב ילדים מאוד קטנים.

08/07/2011 | 19:33 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, דיבור תקין הוא מרכיב בולט ביותר בהופעתנו ובקשר עם הסובבים אתנו. אי-לכך בתחום זה אין פשרה ואנו שואפים להגיע לשלמות. ניתן במידת הצורך לנתח ולתקן בכל גיל. אם תגיעי לבדיקה אני מניח שנוכל לתקן את דיבורך כפי שאנו פועלים שגרתית. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה