תחושת חנק פתאומית

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

18/05/2011 | 11:50 | מאת: בינדי

פרופ' פינקלשטיין שלום רב, שלשום בלילה התעוררתי מתוך שינה אם הרגשה שאני לא מסוגלת לשאוף אויר. כאילו יש אזה ואקום שאטם לי את קנה הנשימה. הרגשה מחרידה כאילו זה סופי. השתדלתי לנשום ותוך כמה דקות הלחץ השתחרר. אני חולת סכרת סוג 1. אין לי סיבוכים. אני בת 57. חליתי לפני 5 שנים. התופעה שהזכרתי קרתה לי מספר פעמים לפני שחליתי אבל לא מתוך שינה. האם יתכן קשר למחלה? מה זה יכול להיות.? לאחר המקרה חשתי עיפות אבל בכללי חזרתי לתפקד רגיל. בתודה וברכה בינדי

19/05/2011 | 00:43 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ככל הנראה מדובר בהתקף פניקה על רקע חרדה מודעת או שאיננה מודעת. התופעה נפוצה ואיננה מדאיגה. כדאי להרגע ומעבר לכך ניתן לומר רק בעקבות בדיקתך במרפאה. בברכה פרופ? יהודה פינקלשטין

21/12/2018 | 22:20 | מאת: רחל

אני גם סובלת מהתופעה הנוראית הזאת.לדעתי לא מדובר בהתקף פאניקה. תבדקי שלא מדובר ברפלוקס ושטי. רוב הרופאים לא מכירים את זה. מצרפת לינק למאמר שמצאתי. https://hmc.co.il/operation/%d7%a6%d7%a8%d7%91%d7%aa/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה