בעיית בליעה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

18/05/2011 | 10:06 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני 3 חודשים, לאחר צינון קשה של 24 ש', התחלתי להרגיש מעין "גוש" בתחתית הגרון בעת בליעה. פניתי לגסטרואנטרולוג וביצעתי גסטרוסקופיה וכן לאאג-לרינגוסקופיה ואולטראסאונד צוואר. הממצאים היו: גסטרו' - דלקת קלה בוושט (באזור החיבור לקיבה) פוליפיפ-אחד נדגם ותקין אולטר' צוואר - נדגמו שתי קשריות (3מ"מ כ"א) בצד שמאל לרינגוסקופיה - תקינה קיבלתי לוסק 20 מג פעמיים ביום אך בשל תופעות לוואי ירדתי אחרי שבוע לפעם ביום. בימים האחרונים שוב מנסה פעמיים ביום אך לא מרגישה שינוי. התופעה עדיין נמשכת-כשבולעת מרגישה מעין "גוש" תקוע בגרון לעיתים ההרגשה חלשה ולעיתים חזקה יותר (כשרעבה למשל). בנוסף סובלת מהרבה ליחה כל היום. שאלתי: 1) האם מיציתי את כל הבדיקות שניתן לעשות? 2) האם ייתכן שהגורם להרגשה הוא PND ? 3) האם ייתכן שיש גידול (בלוע תחתון או כל מקום אחר) שהבדיקות שביצעתי לא גילו? 4) מהי המלצה כמומחה בתחום ? תודה למפרע, ומתנצלת על התיאור הארוך מיכל

19/05/2011 | 00:49 | מאת: פרופ? יהודה פינקלשטין, מנהל הפורום

שלום רב, אם טרם קבלת מענה והצעה לפתרון הרי שטרם מיצית את האפשרויות. אם הנך מעוניינת בעזרה עליך להגיע לבדיקה, בברכה פרופ? יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה