חיך רך שסוע בתינוקת שנולדה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

10/02/2011 | 16:44 | מאת: איילת

לפני שלושה ימים נולדה לי תינוקת. סקירות היו תקינות. בבדיקה של רופא הילדים הוא גילה כי יש שסע בחיך הרך. כרגע נראה שהיא יונקת היטב, אך כמובן שלא ניתן עדיין להתרשם מעלייה במשקל. ראיתי מספר פעמים טפטוף של חלב מהאף. מה המשמעות של ממצא כזה? האם קיימות דרגות חומר לשסע בחיך הרך? האם בהכרח תהיינה השלכות על התפתחות הדיבור? האם יש סיבה לדאגה בנוגע להאכלה? האם קיימת שכיחות יתר למומים נלווים בתעלות השמע? האם יש צורך בתיקון כירורגי?

11/02/2011 | 20:33 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בתך זקוקה להערכה מקצועית. הביאי אותה לבדיקה ואז ניתן לענות לך.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה