פאפה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

13/01/2011 | 18:58 | מאת: ליאת

בני בן 4 במשך השנה החולפת חלה בדלקת גרון ויראלית כ6 פעמים פעם אחת היתה חידקית הרופא חושד בפאפה מה הטיפול הנכון לסוג כזה של תופעה והאם יש צורך בניתוח להסרת שקדים

15/01/2011 | 02:16 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, המחלה איננה ויראלית אלא חיידקית. סביר להניח שאין מדובר ברופא מומחה אא"ג שהמחלה בתחום מומחיותו אלא רופא ילדים או משפחה. סביר להניח שהאבחנה המוטעית נעשתה בהתבסס על משטחי הלוע (הקרויים בפי העם בטעות משטחי גרון) השליליים. אלא שהמשטחים חסרי כל ערך. אין קשר סטיטיסטי כלשהו בין תרבית החיידקים המצויים על פני השקד לעולם החיידקים העשיר בתוך השקד. זאת כאשר המחלה נגרמת ע"י החיידקים בתוך השקד. אם התרבית שלילית היא איננה שוללת מחלה חיידקית ולהיפך. גשו למומחה אא"ג. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה