אנפוף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

07/01/2011 | 10:47 | מאת: מיכל

מה יכולים להיות הגורמים לאנפוף אצל ילד בן 7 אשר נבדק על ידי רופא אף אוזן גרון ולא נמצאו ממצאים לא תקינים?

07/01/2011 | 15:01 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אנפוף פירושו דיבור בעל תהודה אפית. כללית מתחלק לדיבור היפונזלי, כלומר "מתחת לאף" והיפרנזלי כלומר מבעד לאף. וכל אחד מהם מתחלק לתת-סוגים. אבחון וטיפול בבעיה מסוג זה הם מומחיות בפני עצמה. במרבית המקרים מדובר בליקוי אנטומי ובמיעוט המקרים "תפקודי". אם תבואו תקבלו אבחון מלא ונפתור את הבעיה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה