שקד שלישי+שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/12/2010 | 15:24 | מאת: ליאת

שלום בני בן 4 סובל משקד שלישי+שקדים מוגדלים כתוצאה מכך נוחר מתקשה בנשימת אף בלילה ויש לו גם הפסקות נשימה לפני שבוע לערך פיתח דלקת גרון וקיבל מוקסיפן ל10 ימים מאז ועד היום (שלושה ימים ללא אנטיביוטיקה) נושם נהדר לא נוחר לא מתאמץ בנשימתו בלילה ללא הפסקות נשימה ישן בשקט נשימתו חרישית ושלווה מהאף אנא הסבר לי את התופעה הנ"ל האם כדאי להמשיך לתת לו את האנטיביוטיקה בצורה מניעתית האם יכול להיות שהשקד קטן בגלל התרופה

31/12/2010 | 07:07 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אכן זיהום חיידקי יכול לגרום להגדלה של השקדים. עם זאת טיפול אנטיביוטי ממשוך הינו רע לבריאות הציבור ואיננו הגיוני במקרים של מחלות שקדים מאחר ויש אלטרנטיבה. בנוסף לכך, במקרים רבים במצב גרוע ההורים מאושרים כשיש שי]ור בעוד שלמעשה עדיין המצב איננו תקין והילד ממשיך לנשום בפה פעור ולשונו דחוקה לפנים. לכן ילדכם זקוק להערכה מקצועית בידי רופא אא"ג. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה