חיך שסוע ושמיעה ירודה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/11/2010 | 16:23 | מאת: שרון

שלום , בני בן 4 חודשים עבר בדיקת ברה אשר תוצאותיה מצביעות לדברי הרופא על לקות שמיעה בינונית-חמורה. לילד יש בנוסף חיך שסוע ובזמן הבדיקה היה מצונן מאוד. האם הבדיקה מושפעת מכך שהוא מצונן בהתחשב בזה שסובל מחיך שסוע ? האם בהכרח הוא סובל מלקות שמיעה ויזדקק למכשירי שמיעה? הוא משמיע קולות צוחק ומגיב לגירויים קוליים תודה

30/11/2010 | 18:16 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אני תמיד תמהה מה הגיון בביצוע הבדיקות הלו ללא בדיקת אוזניים מקדימה ע"י רופא אא"ג.הרי בכל מקרה לילד סביר כלוקה בחיך שסוע דלקת אוזניים נסיובית ("נוזלים באוזניים"). די בפקק דונג או קילוף עור בתעלות החיצוניות כדי להחמיר את ליקוי השמיעה. רופא אא"ג צריך לבדוק את האוזניים ואז לחזור על הבדיקה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

30/11/2010 | 18:42 | מאת: שרון

האם בהכרח סובל מלקות שמיעה ?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה