שקד שלישי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/11/2010 | 21:40 | מאת: ליאת

באיזה שיטה אתה משתמש אדנוטום או קורטה האם בהכרח בניתוח שקד שלישי מורידים גם את השקדים(זה החלק שיותר מדאיג אותי)מדובר על ילד בן 3 וחצי עם ניחרות נישימת פה והפסקות נשימה מה דעתך?

21/11/2010 | 00:16 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בבדיקה ובהערכת הילד טרם הניתוח מתקבל המידע הדרוש וע"פ שיקולים מסודרים נקבע באם יש צורך להסיר את האדנואיד, את השקדים או גם וגם. הטכניקה המועדפת על ידי היא קורטה וכאשר הגיל הוא מעל 7 שנים בסיוע מכשור אנדוסקופי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה