פנים אדנואידיות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/11/2010 | 21:55 | מאת: שני

האם לילד שסובל משקד שלישי ויש לו פנים אדנואידיות יש שיפור במראה הפנים לאחר הניתוח?

15/11/2010 | 21:56 | מאת: שני

שכחתי לציין שהוא בן 3 וחצי

16/11/2010 | 05:41 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בגיל זה בהחלט הנזק עדיין הפיך במרבית המקרים בעקבות הסרת האדנואיד בלבד. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/admin/

15/11/2010 | 23:17 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, כאשר אטימות האף נמשכת יכול הדבר לגרום לנזק להתפתחות שלד הפנים והיוצרות "פנים אדנואידליים" הכוללים היצרות הלסתות. במקרים אלו כדי לאפשר נשימת אף יש לכרות גם קונכיות האף התחתונות.

16/11/2010 | 09:19 | מאת: שוב ליאת מנשה

האם ההחלטה לגבי הסרת כונכיות האף מתקבלת טרם הניתוח של השקד שלישי או תוך כדי ניתוח

16/11/2010 | 05:38 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, במידה ויתחיל לנשום מבעד לאף ויוכל לסגור את פיו הרי שתוך גדילה הדבר יתוקן. במידה ולא-יהיה צורך לבדוק את הסיבה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/admin/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה