דום נשימה חסימתי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

12/07/2010 | 00:55 | מאת: עמי

שלום רב. אני בן 30 ועללי לעבור ניתוח UPPP אחרי ביקור אצל מספר רופאים. שאלתי היא, האם יש הבדל בין הסרת הענבל לחלוטין מאשר את חלקו? אני פשוט חושש שהפעולה תביא לפגיעה בדיבור או מספר אותיות. עליי לעבור את הניתוח במהרה אז אשמח לתשובה בנושא. תודה

12/07/2010 | 06:12 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הענבל איננו תורם להפקת הדיבור ולכן הסרתו בשלמותו לא פוגעת בדיבור.הנקודות הכרוכות בנושא הן שתיים. הראשונה היא שהניתוח מתאים רק לכמחצית מהפציינטים ויש לדעת למי הוא מתאים. הנקודה השניה היא איך הניתוח מתבצע.יש עשרות ואריאציות לביצוע הניתוח וחלקן לקויות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

12/07/2010 | 15:24 | מאת: עמי

מה הכוונה לקויות? ומהם הוארציות? אני מניח שאם הרופא (מומחה בהגדרה) החליט שאני חלק מהמחצית שמתאימם לניתוח, עליי לקבל זאת נכון? אשמח אם תרחיב בנושא כי אני מאוד לחוץ. תודה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה