פתח תקווה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

11/07/2010 | 14:15 | מאת: אילנה

שלום רב בתי בת 4 וחצי סובלת משקד שלישי נוחרת מאוד בלילה ודום נשמתי אני יודעת שאתה מבצע ניתוח לייזר להקטנת השקד השלישי וגם השקדים העם ניתן לעשות זאת גם לילדים ומאיזה גיל,ובמה זה כרוח הרדמה כללית או הרדמה מקומית?

11/07/2010 | 16:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, את האדנואיד (השקד השלישי) אין מקטינים אלא כורתים בשלמות למעט מקרים נדירים שאים רלבנטיים אני מניח במקרה זה. את ניתוח האדנואיד אסור לבצע בלייזר עקב הנזקים הקשים שהלייזר יכול לגרום ללוע האפי ואף לנכות קשה שיכול לגרום. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית ובמידה ומתבצע נכונה הרי שאיננו כרוך בכאב של ממש, איננו כרוך בסבל ואף איננו כרוך באשפוז. את הניתוח רצוי לבצע מוקדם ככל האפשר ברגע שמסתבר שהאדנואיד איננו מאפשר נשימ אף. זאת ע"מ למנוע את הנזקים שנשימת פה כרונית יכולה לגרום. הסיכונים הכרוכים בו בד"כ נדירים מאד ותועלתו רבה וחשובה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה