לסת עליונה בולטת ונשימת פה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/06/2010 | 08:24 | מאת: רעות

האם יש קשר בין לסת עליונה בולטת לנשימת פה ?

25/06/2010 | 17:01 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אכן קשר כזה בעחלט יכול להיות קיים. נשימת פה כרונית יכולה לגרום לליקוי בהתפתחות הרוחבית של שלד הפנים וכך ההיצרות יכולה לגרום לבלט לפנים. בכל אופן ניתן לבדוק ולאבחן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

28/06/2010 | 10:34 | מאת: אביב

לבני שעבר ניתוח להסרה חלקית של הקונכיות יש בריחת לסת תחתונה קדימה.האם זה בר תיקון ללא התערבות פולשנית?ראיתי באחד האתרים משווקים רצועה אלסטית המולבשת(עם חורים לאוזניים)בלילה כשישנים.שם הרצועה מוצעת לתיקון הפרעות הנשימה בניגוד למה שרוצים להשיג בהכנסת הסד הדנטלי.אולי תוכל להסביר כיצד שתי פעולות הפוכות מתימרות להשיג אותה תוצאה-שיפור במעבר האויר בדרכי הנשימה.או שמא הרצועה טובה רק להחזרת הלסת למקומה הטיבעי?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה