הפרעת שינה מרכזית

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/06/2010 | 16:09 | מאת: משה

מהי הפרעת שינה מרכזית לביתי יש הפסקות נשימה בשינה אבל היא לא נוחרת האם יש קשר?

25/06/2010 | 06:38 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הפסקת שינה בשינה מרכזית היא מצב שבו מערכת העצבים המרכזית איננה מורה למערכת הנשימה לפעול. תופעה זו כתופעה בפני עצמה נדירה למדי ומופיעה המחלות של מערכת העצבים. היא מתאפיינת בין היתר בשינה שקטה וישנוניות יתר ניכרת מאד בערות. אך היא יכולה להופיע כתופעה משנית במקרים של הפרעת שינה חסימתית קשה וממושכת. אז יש הפרעה חסימתית ומרכזית. פתרון או אפילו הקלה של החסימה פותר מייד את המרכיב המרכזי. כדי לדעת במה מדובר ולהציע לכם פיתרון צריך לבדוק אותה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה