איחוי עור התוף לילד

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

19/05/2010 | 20:24 | מאת: יעקב

ילד בן 8, במהלך השנים האחרונות ניתוח להכנסה והוצאה והחלפה של צינוריות באוזניים. ניתוח אחרון לפני כשנה להוצאת צינורית שישבה כ-4 ולא יצאה והיה צורך בניתוח. כל הניתוחים בוצעו בחיפה במרכז רפואי בני-ציון(רוטשילד)שמיעה תקינה לאורך התקופה ובבדיקות אחרונות ירידה קלה מאוד רק בתדרים הגבוהים. בצינורית באוזן בא הוצאה הוצאה הצינורית לפני כשנה הכל נסגר. באוזן השניה יש נקב כבר 7 שנים שלא נסגר עד היום ובטח כבר לא יסגר. מאז אין דלקות או הפרשות והכל תקין כולל בדיקות שמיעה. באיזה גיל רצוי או נהוג לאחות את עור התוף בילד? איך זה נקרא הפעולה הזו? האם היא פעולה מסובכת? היכן בארץ ניתן למצוא את בית החולים או הרופא הטוב ביותר בתחום בעל הנסיון הטוב ביותר, אני מניח כי זו פעולה יותר קשה/מסובכת מניתוח החלפה/הוצאה צינורית, הלא כך? אודה לך על תשובה מלאה והפנייה לכתבה או אתר אם קיים. תודה.

19/05/2010 | 20:58 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ניתוח סגירת נקב בקרום התוף כאשר למעט זאת אין צורך בפעולה נוספת נקרא מירינגופלסטיה. ניתן בהחלט בגיל 8 שנים לבצע זאת בתנאי שאין הילד סובל מזיהומים בדרכי הנשימה העליונות או מסינוסיטיס כרונית. הניתוח איננו מסובך אך ככל ניתוח עליו להתבצע היטב. בכל מחלקת אף, אוזן וגרון יש מנתחי אוזניים. מחלקת אא"ג בבי"ח בני-ציון היא מחלקה שבה ניתוחי אוזניים הם עמוד התווך של פעילותה. אינני רואה סיבה כלשהי מדוע לעבור למקום אחר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה