בעיית בליעה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

29/04/2010 | 22:27 | מאת: יוליה

שלום, רב! אני בת 22 יש לי בעיה: לעיתים אני מרגישה שקשה לי לבלוע. זו תחושה מוזרה- כשאני מנסה לבלוע משהו כאילו נוצר מצב שרפלקס הבליעה לא פועל לכמה שניות ואני לא מצליחה להעביר את המזון מהפה לגרון. לאחר שניה - שתיים אני מצליחה לבלוע. התופעה מתרחשת גם בבליעת מוצקים וגם נוזלים, אפילו רוק. התופעה לא קבועה- רוב הזמן היא לא קיימת אלא מופיעה ונעלמת לסירוגין והיא לא מפריעה לי לאכול או לשתות. הבעיה שבזמן האחרון אני מוטרדת מהתופעה מאד עד כדי כך שאני מתחילה לפחד לבלוע שמא זה יקרה שוב. כמו שציינתי אפילו אם התופעה קיימת לאחר כמה שניות אני מצליחה לבלוע. התופעה מלווה בהפרשה של הרבה רוק. כמו כן לפעמים אני מרגישה שאני בולעת והאוכל כאילו נתקע בגרון לכמה שניות. יש לצייו שאני סובלת מצרבות וגם יש לי נזלת אלרגית ולחה באופן קבוע. השאלה היא מה יכול לגרום לתופעה? האם זה יכול להיות נפשי/ ממתח נפשי וחרדה? האם זה מסוכן? האם זו יכולה להיות בעיה ניירולוגית ? בעיה שקשורה לקיבה? האם כדאי להבדק אצל רופא או לא להתייחס לזה? לאיזה תחום שייכת הבעיה? אני מתנצלת על אורך השאלה... לתשובתך אודה! יוליה

01/05/2010 | 07:58 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בעיותיך הן בתחום רפואת א, אוזן וגרון.מאחר ואת מוטרדת הרי שכדאי לך לפנות ןלקבל מענה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה