זכויות לילד עם חיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/12/2009 | 20:15 | מאת: ליאה

שלום רב, ילד אשר נולד עם חיך שסוע האם יש לו זכויות כלשהן מביטוח לאומי או נכות מוכרת? האם טיפולי השיניים חינם לילדים מסוג זה? בברכה, ליאה

שלום רב, ילד אשר נולד עם חיך שסוע אינו מוכר כילד נכה בביטוח לאומי. מאידך, בשנת חייו הראשונה אם קיימת בעיית אכילה ההורים יכולים לקבל סכום כסף חודשי באופן זמני. זאת כמובן על פי המלצת מומחים בתחום של חיך ושפה שסועים. ילדים הנולדים עם חיך שסוע אינם זכאים לטיפולי שיניים (כגון: טיפול בעששת או עקירות שיניים). אך הם זכאים לטיפול אורתודונטי חינם במסגרת מרכז רפואי מוכר ובאמצעות טפסי התחייבות עם קוד מתאים. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

05/01/2010 | 17:30 | מאת: משה

נכון להיום 5.1.2009 עבר בכנסת החוק של טיפולי שיניים משמרים לילדים עד גיל 18. כמו כן בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות שיצא אתמול ופורסם באתר המשרד יש איזכור לטיפולי שיניים מיוחדים שכן מאושרים ע"פ סל הבריאות לילדים עם חיך ושפה. כמו כן במידה ותיהיה בעית שמיעה מעל 45 DB ואפילו זמנית כדאי לבקש גמלת ילד נכה. רק בדיקת BERA מתקבלת במוסד לביטוח לאומי שאלות נוספות אשמח לענות באימייל שלי[email protected] בן כמה הילד/ה?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה