צפון

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/11/2009 | 20:32 | מאת: מוסא

פרופ פינקלשטיין שלום לי יש ילדה בת 3 שנים עם מחלה ניורודגניראטיבית- אין אבחנה סופית- שסובלת מריור יתר והשתנקויות בריר, אך היא אוכלת טוב ולא משתנקת באוכל הבנתי שיש טיפול לריור יתר, חוץ ממדבקות סקופולאמין- יש טיפול בזריקות בוטוקס או טיפולים אחרים, איפה אני יכול להתיעץ בעניין הזה, איפה מבצעים טיפולים כאילו מבקש עזרתך תודה

07/11/2009 | 14:24 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הטיפול בבוטוקס אכזב. הסקופודרם לא נועד לטיפול קבוע. הטיפול הניתוחי כולל קשירת צינוריות ניקוז של בלוטות הרוק או הסטתן לאחור.הניתוחים מבוצעים במחלקות אא"ג. אין עדיין טיפול שהצלחתו מובטחת מראש. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה