גמגום פתאומי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/10/2009 | 09:25 | מאת: אמא מודאגת

שלום בני בן 14 וחצי ילד מאד בוגר לגילו, בלי בעיות חברתיות פעיל מבחינה חברתית ופעיל מאד בספורט. קצת קשיים לימודים לאחרונה נעשה איבחון פסיכודידקטי ונמצא לקוי למידה. לפני חצי שנה החל בני לגמגם באופן פתאומי (ברצוני לציין שבני מדבר מהר וגם בעלי עד כדי כך שלא ניתן להבין אותם לפעמים)אבל אף פעם לא גמגם, בתחילה דבר זה מאד הפריע לבני ופנינו לקלינאית תקשורת דבר לא עזר ובני התיאש מאוד. אנחנו כל הזמנים מנסים להסביר לו לדבר לאט מיכוון שכאשר הוא מדבר לאט הוא לא מגמגם.אנני יודעת מה לעשות שכן דבר זה מאד מפריע לבני אשמח לקבל הדרכה או הצעה.

28/10/2009 | 06:26 | מאת: ד"ר אריאלה נחמני מנהלת הפורום

שלום רב, גמגום הינו הפרעה בשטף הדיבור. לרוב מופיע בגיל הילדות. מאידך יכול גם להופיע בכל שלב עד גיל ההתבגרות. את מציינת כי בנך החל לגמגם בגיל 14 ש', אך נוטה מאז ומתמיד (כמו אביו) לדיבור מהיר –דיבור חטוף עד למובנות ירודה. דיבור חטוף הינו תת קבוצה בספקטרום הרחב של הגמגום. יתכן וקיים קשר בין הנטייה לגמגום שהופיע, לדיבור החטוף. אך, מכיון והגמגום, לדבריך הופיע בגיל 14 ש' לערך, תופעה שאינה שכיחה בהתייחס לגיל הופעת הגמגום, הייתי ממליצה לך לפנות לד"ר עופר אמיר, קלינאי תקשורת מומחה בתחום הגמגום, טלפון: 03-7369638 ובמקביל לפנות לנוירולוג. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

28/10/2009 | 06:26 | מאת: ד"ר אריאלה נחמני מנהלת הפורום

שלום רב, גמגום הינו הפרעה בשטף הדיבור. לרוב מופיע בגיל הילדות. מאידך יכול גם להופיע בכל שלב עד גיל ההתבגרות. את מציינת כי בנך החל לגמגם בגיל 14 ש', אך נוטה מאז ומתמיד (כמו אביו) לדיבור מהיר –דיבור חטוף עד למובנות ירודה. דיבור חטוף הינו תת קבוצה בספקטרום הרחב של הגמגום. יתכן וקיים קשר בין הנטייה לגמגום שהופיע, לדיבור החטוף. אך, מכיון והגמגום, לדבריך הופיע בגיל 14 ש' לערך, תופעה שאינה שכיחה בהתייחס לגיל הופעת הגמגום, הייתי ממליצה לך לפנות לד"ר עופר אמיר, קלינאי תקשורת מומחה בתחום הגמגום, טלפון: 03-7369638 ובמקביל לפנות לנוירולוג. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה