שפה עליונה קשורה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/10/2009 | 13:33 | מאת: טל

שלום. האם שפה עליונה קשורה בתינוקות עלולה לגרום לבעיות כלשהן, לאיזה רופא מומלץ לפנות לאבחון הבעיה ועד איזה גיל מומלץ לטפל בה? תודה.

20/10/2009 | 23:20 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בד"כ אין התופעה מפריעה אלא שלעניות דעתי מאחר ושפה נועדה להיות חופשית אין הגיון בהשארת מום ואפילו קל. לעיתים רחוקות התופעה יכולה להיות קשורה ברווח בין השיניים הקדמיות. חיתוך המעצור הוא פעולה פשוטה מאד. את יכולה לפנות לרופא אף, אוזן וגרון או למנתח פה ולסת. פני ובצעו את הדבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה