מתלה לועי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/10/2009 | 14:07 | מאת: מיכאל

שלום רב, הילדה בת 5 מתוכננת לעבור ניתוח מתלה בעוד כחודש בשניידר. מה קורה ב-3 ימים ראשונים לאחר הניתוח מבחינת האכילה והשתיה. איך הם שותים? אוכל? איזה כלכלה(מרוסקת) ולכמה זמן. איך שוטפים פה?שיניים? כמה זמן נשארים בבית? הייתי שמח לדעת מהן ההוראות וההמלצות שלך כמנתח בתחום לאחר הניתוח. את הניתוח עושים בשניידר כיוון שגם הראשון היה שם וכרגע יש רק ניתוח מתלה לועי ללא שקדים וללא כל דבר אחר. אודה לתשובתך והמלצותיך אפילו שזה מתבצע בבית חולים אחר

06/10/2009 | 18:13 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, תחת הכותרת "מתלה לועי" מתבצעים ניתוחי בכ-30 טכניקות שונות. השוני בין הטכניקות למיניהן וביצוע הניתוח הוא מהותי. עקרונית הניתוח צריך לתקן במדוייק את הליקוי במנגנון החיך. דבר האפשרי רק לאחר הדמיה דינמית תלת-ממדית של המנגנון בעת הדיבור ו"תפירת" הניתוח למקרה הספציפי. ניתוח תיקון תפקוד שונה מהותית מתיקון השסע הראשוני שבו מראה השסע מלמד כיצד לתקנו. אינני יודע כיצד הניתוח מתבצע ב"שניידר" ואין לי מושג מה ההוראות שניתנות שם. לכן את השאלות הללו יש להפנות למנתח. המנותחים בידי משתחררים למחרת בבקר עם המלצה לכלכלה רכה, פושרת או קרה למשך שבוע, צחצוח שיניים שלש פעמים ביום וחופשה בבית למשך שבוע ימים. מאחל לכם בהצלחה ואשמח תמיד לעזור במקרה הצורך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה